גיוון מול חזרתיות – איך זה עובד בסייקל?

כמה פעמים אמרת לעצמך "אוף עוד פעם זה?" כשראית שוב סקווט כבד באימון #2? מתארת לעצמי שלא מעט, במיוחד אם יש לך רזומה של שנה פלוס אצלנו.

איך אני יודעת? כי גם אני שאלתי את עצמי את אותה השאלה אינספור פעמים וניגשתי עם פרצוף תחת למוט כדי להתחיל להסקוויט שלשות כבדות ב06:00 בבוקר.

למה אנחנו צריכים לחזור על אותם התרגילים והתנועות כל כך הרבה פעמים? זה משעמם, זה סיזיפי, זה לא כיף בכלל (!) ובשביל מה זה טוב בקיצור?

אז הנה אני עונה על שאלת מיליון הדולר ואני מבקשת שבכל פעם שהיא עולה לך לראש – התשובה שלי תהדהד לך באופן מיידי.

חזרתיות = התמדה = תוצאות

זה הכל, זה עד כדי כך פשוט.

רוצה להיות מעולה במשהו? הדרך היחידה היא לעשות את זה שוב ושוב, לתרגל את זה, להתאמן על זה ולחפור על זה 24/7. אין אופציה אחרת. וזה תקף לכל תחומי החיים.

אז למה כשמדובר באימון – אנחנו מצפים שנצא באורות, לא נשתעמם, נגלה את אמריקה, יהיה מדהים ומטורף וכל אימון יתעלה על קודמו? זה הרי מגוחך. לפעמים יהיו אימון משעממים מאוד של 5X5 כזה, לפעמים יהיו אימונים שיתקלעו בול למצב הרוח ולפעמים יהיו אימונים בלתי נסבלים שמרגיש שהם לא נגמרים כשבעצם עברו רק 10 דק' מתוכם.

וכאן – כאן בדיוק הקסם קורה.

כשהשעמום דופק במוח, הסיזיפיות מתחילה להשתלט, הראש אומר חלאס מה אני צריך את זה עכשיו ושעדיף לעשות משהו אחר – אז כאן, כאן אנחנו נמדדים. הנפש, המנטליות, כוח הרצון הזה שכולם מדברים עליו כל הזמן, ההתגברות על הדחף של לוותר. כאן בדיוק אנחנו מבינים מה היא משמעת עצמית (וזו בדיוק הנקודה בה האימונים משפיעים על המנטליות שלנו).

חזרתיות = התמדה = תוצאות

בעולם האימון התוצאות מדברות בעד עצמן (והאמת? שבכל עולם).

כולנו רוצים להיראות טוב, לזוז כמו נמר ולהרגיש כמו זאוס. ואם בא לך משהו ספציפי יותר כמו עוד 10 קילו בסקווט, כתפיים גדולות יותר או תחת אסוף יותר – הנוסחא ההיא מנצחת.

הרי אם נגוון בתרגילים בלי הפסקה ונעשה קצת מכל דבר, האם באמת תהיה לזה השפעה? כן. ההשפעה תהיה קצת מכל דבר. האם זה משהו שאנחנו רוצים? סביר להניח שלא.

לסייקל יש מטרה אחת בלבד – כושר גופני כללי עם דגש על כוח בפרט (כי כולנו יודעים שמסת שריר מצילה חיים) ומכאן, התכנית נכתבת מדי שבוע.

מכיוון שכושר גופני כללי מורכב משלל מיומנויות כמו קואורדינציה, סבולת אירובית, גמישות, דיוק, כוח מתפרץ, כוח מירבי, סבולת שריר ושיווי משקל – אנחנו נבצע תרגילים שיעזרו לנו להשיג את המטרה.

הסייקל הוא פלטפורמה פשוטה, נגישה שמעודדת אותנו להתאמן – מהמאקרו (השימוש באפליקציה) ועד המיקרו (בחירת התרגילים) ולכן – ככה נשיג בצורה פשוטה את המטרה העילאית:

את הקואורדינציה נשיג בעזרת שדרוג תרגילי בסיס או כאלו שמופיעים אחת ל בתכנית האימונים שלנו (DB Snatch to Press).

את הסבולת האירובית נשיג בעזרת יכולות אירוביות למינהן (אימוני #1), גמישות בעזרת עבודה בטווחי תנועה מ-ל-א-י-ם באימונים השוטפים וחיזוק עם מוביליטי.

דיוק שייך לעולם הטכני ושם בא לידי ביטוי הטמפו שכולנו אוהבים לשנוא כי רק ככה אנחנו שמים לב למה שאנחנו עושים, את הכוח הכללי נשיג בעזרת 7 התנועות הפונקציונליות ותרגולם תחת עומס משתנה (סקווט, דדליפט, מכרע, לחיצה, משיכה, סחיבה ורוטציה), נשתמש בהן כדי לתרגל ולשפר גם כוח מתפרץ ונוסיף קפיצה ואימפקט.

סבולת שריר מאלץ אותנו לתת נפח גבוה של חזרות בעומסים משתנים (וזה אגב אחד המרכיבים החשובים ביותר של כושר גופני כללי – כי תכלס בזה אנחנו משתמשים הכי הרבה ביום יום) וכמובן שיווי משקל דרך פעולות בגפה אחת.

מאמני כושר לא יכולים להמציא את הגלגל – וזה גם לא התפקיד שלהם.

התפקיד שלנו הוא לדעת לאזן בין גיוון (רק כדי שלא ישעמם ונצליח להתמיד) לבין חזרתיות (כדי שתכלס נראה תוצאות בשטח אחרת, לא נצליח להתמיד *קריצה*).

אז עכשיו זה ברור למה משעמם זה מהמם?

אולי יעניין אותך גם...
הריון
מהרגע הראשון שהבנתי שאני בהריון – גיליתי את המונח דאגה, עכשיו זו לא רק אני, יש כאן עוד מישהו יותר חשוב ממני והייעוד שלי הוא לשמור עליו. ולכן, חקרתי את...
פרקטי
מתי נעשה מתיחות? איך? למה? וכל מה שרציתם לדעת על עולם המתיחות. עולם המתיחות הוא מופלא ועשיר, אך תמיד עולה השאלה: "למה אין מתיחות בסוף האימון בסייקל?" התשובה הקצרה היא:...
חובה למתחילים פרקטי
זו בדרך כלל השאלה הראשונה שצצה כשמבינים לראשונה מהו הסייקל. תכנית אימונים חכמה שאפשר לעשות בכל מקום ובכל זמן – מתאימה למתחילים (קיקסטרס) וכמובן לאלו ששוחים בעולם האימון ומחפשים מהות...

כתיבת תגובה

היי, אני ירדן!

אם הגעת לכאן - סימן שהתשוקה שלך לאימונים במקום הנכון. הסייקל מחכה לך. רוצה לדעת עוד? קליק כאן